Fantasy, oh ta fantasy

Besede, ki so mi v zadnjih mesecih minulega leta, včasih v pozitivnem, včasih tudi v negativnem kontekstu, prevečkrat odmevale v glavi. A ne le odmevale, temveč mi kradle spanec, oropale prosti čas in še kaj bi lahko rekla.

Moram priznati, da je sezona 2021/22 prva, ko mi je premor po prvem delu sezone slovenske elitne nogometne lige prišel več kot dobrodošel. Razlog? Fantasy PLTS, vse bolj famozna spletna nogometna igra.

Beauty_TP, moja ekipa, krasi (ne) pričakovano drugo mesto na lestvici, dirigentka dotične ekipe pa mirno spi. Vsaj vse do začetka hitro bližajočega se spomladanskega dela sezone. Potem pa … 

Isto znanje, razlika očitna

Če zgolj primerjam to tekmovanje, ali bolje rečeno igro, z lanskim letom, ko o nogometu nisem tako rekoč vedela nič manj kot danes, je razlika več kot očitna. Takrat sem z doseženimi 803. točkami prezimila na 287. mestu, danes pa sem na mestu, ki ga kocka mojega življenja naravnost obožuje. Jaz osebno seveda nekoliko manj, saj sem že nadvse naveličana tega ne prav harmoničnega “prijateljevanja” s številom dve. 

In kako je ekipa Beauty_TP začela sezono 2021/22? S skromnimi 33. točkami in 104. mestom. Slednje je bilo sicer edino izven “kluba 100”, ekipa pa se je v tretjem krogu že zavihtela med deset najboljših. Po devetem krogu sem – vsaj po pogledu na lestvico – dirigentsko palico najbolje vrtela jaz, z vsemi tekmeci pa sem na vrhu pomet(a)la točno štiri kroge. Ali je  prvo mesto boljše braniti ali napadati? Tukaj, vsaj zame, ni pravil.

Dnevov do spomladanskega nogometnega plesa ne odštevam, niti ne razmišljam o tem. Morda med drugim tudi iz razloga, ker novoletne zaobljube pridno izpolnjujem. Dejstvo pa je, da se prvenstvo prehitro bliža … Kar zagotovo vem, pa je, da se bom temu “hobiju” odslej posvečala bistveno manj kot prej. Sicer ne v časovnem obsegu, ampak …

Maks Barišić najbolj vroč, a …

In če sedaj preskočim na glavne akterje, zaradi katerih fantasy sploh obstaja … Kateri nogometaš je v tej sezoni najbolj presenetil?

Sicer ne vem, ali je beseda presenetil to pot tudi najbolj primerna, zagotovo pa je najbolj briljiral član Kopra Maks Barišić, ki je moj – neozirajoč se na to, da se je v pretekli sezoni (le) dvakrat vpisal med strelce – glavni adut že od prvega kroga. Še ne 27-letni krilni napadalec, ki je bił v preteklosti tudi član meni najljubšega kluba, AC Milana, se ravno v teh dneh spogleduje z odhodom v tujino, bržčas pa bo kmalu znana tudi njegova usoda. Glede na to, da po prvem delu sezone na vrhu liste strelcev kraljuje z 11 zadetki (spomnimo, da sta najboljša strelca minule sezone dosegla preskromnih 14 golov), bi bilo ob morebitnem ostanku najbolj vročega nogometaša prvoligaške scene  zanimivo videti njegovo strelsko sliko po koncu sezone. Pri primerjavi zaenkrat najboljšega strelca te sezone ter lanskih dveh bi lahko še kaj zapisala, ampak bom to raje elegantno “zapakirala v kovček”.

Nisem še pomahala v slovo

Marsikdo mi na temo fantasy postavi takšno in drugačno vprašanje. No, jaz pa bom v tem trenutku odgovorila v svojem slogu.

Zakaj Beauty_TP sploh tekmuje v tej vse bolj priljubljeni igri? Kot nekdanji športni novinarki mi tovrstne zadeve niso tuje in če k temu dodam še mojo včasih że skoraj pretirano tekmovalnost, sem odgovorila več kot preveč.

Kot rojena perfekcionistka to pot ne bom šla v detajle, bom pa za konec dodala, da zadnje besede nogometu (beri: ne fantasyju) še nisem rekla …

Vpišite ključne besede in pritisnite Enter za iskanje

Shopping Cart